Haber Resmi

Teknolojik Startuplar Semineri

Malatya Teknokent ve İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğu tarafından Teknolojik Startuplar Semineri düzenlendi.

Malatya Teknokent ve İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğu tarafından Teknolojik Startuplar Semineri düzenlendi.
 

İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi konferans salonunda düzenlenen Teknolojik Startuplar etkinliğine, Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz, Elektrik- Elektrofizik Mühendisi İnovasyon Danışmanı Doğan Taşkent, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz, şunları söyledi:
 

“Malatya’da çok iyi bir girişimcilik altyapımız var. Özellikle Malatyalı gençler doğal bir şekilde girişimci doğuyor. Dolayısıyla bunun fark edilmesi ve bu noktada destek alabilmemiz, Doğan Bey gibi insanları buraya getirtmemize bağlı. Çünkü ne kadar iyi bilirsek bilelim bizden çok daha iyi bilen tecrübeli insanlar var ve biz onlarla birlikte hareket etmek zorundayız.”
 

Teknokentte girişimcilik merkezi kuracaklarını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti:
 

“Kalkınma Bakanlığı Malatya, Erzurum ve Mersin’e direkt destek veriyor. Bakanlık ‘Siz Malatya’da çok iyi işler yapıyorsunuz, Malatya’da çok iyi bir potansiyel var. Biz bunu fark ettik ve buraya ön bir kuluçka merkezi, bir de girişimcilik merkezi gibi bir faaliyet yürütmek istiyoruz’ dedi. Biz de zaten Teknokent olarak böyle bir merkezi kurmak için elimizden geleni yapıyorduk ama kaynak bulamıyorduk. Bakanlıktan gelen yaklaşık 4 milyon bütçe ile ön kuluçka merkezini Teknokentin içinde girişimcilik merkezini ise üniversitenin içerisinde kuracağız.”
 

Kocamaz, “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent bugün Türkiye’nin en büyük Teknokentlerinden bir tanesidir. Binlerce çalışanı var ve muazzam bir teknolojiye sahip. İTÜ’de Malatyalı öğrenciler ve Malatya Teknokent övgüyle konuşuluyor. İyi projeler İTÜ’ye gönderilebilecek” dedi.
 

Elektrik- Elektrofizik Mühendisi İnovasyon Danışmanı Doğan Taşkent ise, İnönü Üniversitesi Teknokentini gezip çok beğendiğini firmaları ve projelerini çok başarılı bulduğunu dile getirdi.
 

Yurtdışında uzun yıllar teknoloji üreten firmalarda çalıştığını ve bu konudaki bilgi ve tecrübesini paylaşan Taşkent, üç konunun altını çizerek, bunların inovasyon, girişimcilik ve teknoloji olduğunu söyledi.
 

Teknoloji üretimi ve kullanımına değinen Taşkent, inovasyonu “Pazarda başarı gösteren buluşa inovasyon denir” dedi.